Vad de olika oljorna och fetterna är bra för.

De oljor och fetter jag har valt ut till mina vårdande krämer och oljor har jag valt ut noga just för deras egenskaper. Sammansättningen och kombinationen är väl uträknad för att man ska få ut allt det bästa utav det naturen gett oss.
Krämerna och oljorna gör sitt jobb, de går ner i huden och jobbar åt oss, så huden hålls skyddad, vårdad och återfuktad.


SHEASMÖR binder fukt till huden och skyddar överhuden. Höga halter av fytosteroler, tokoferoler och triterpener gör att sheasmöret är antioxidant och regenererande. Smöret bidrar till ett naturligt skydd mot skadligt UV-ljus.

CUPUAÇUSMÖR [kuppu’assu] verkar regenererande för hudens barriärskikt. Det är en fantastisk fuktighetsbevarande egenskaper tack vare sin goda förmåga att binda vatten. Cupuaçosmör är bra till torr och skadad hud, Cupuaçusmör är ett växtsmör som innehåller β-Sitosterol, en fytosterol som verkar på cellnivå och förbättrar hudens barriärfunktion.
Cupuaçu har en mycket god förmåga att hålla vatten, flera gånger högre än för lanolin (ullfett) som annars anses vara det fett som kan hålla mest vatten. Cupuaçusmöret är därför ett utmärkt veganskt alternativ till lanolin.

KOKOSOLJA Absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Kokosoljan består till största delen av mättade fettsyror som hjälper till att behålla hudens fuktighet. Kokosoljans fettsyror Laurinsyra, kaprylsyra och kaprinsyra är fettsyror som skyddar huden med naturligt desinficerande och antimikrobiella egenskaper.

KAKAOSMÖR är lugnande och skyddande för huden – mycket bra för torr, sprucken och narig hud. Hjälper till att behålla fukt i huden och verkar uppmjukande. Kakaosmör är naturligt rikt på E-vitamin och antioxidanta polyfenoler som ökar hudens spänst och smidighet.

AVOKADOOLJA En ganska fet olja med en mångfald av hudvårdande ämnen och bra fettsyror. Riktigt bra för torr & känslig hud. Ekologisk avokadoolja har en hög andel av värdefulla ämnen som mjukgör och vårdar huden. Innehåller växtämnen (Fytosteroler) som lecitin & squalene. Rik på oljelösliga vitaminer: A-, B1 (tiamin)-, D- och E-vitamin. Avokadoolja är fuktighetsbevarande, ger spänst och ökar hudens kollagenproduktion.
Avokadoolja är en fet olja, men sammansättningen av Omega 9, Omega 7 och mättade fettsyror gör att oljan absorberas snabbt med en len känsla.

JOJOBAOLJA
Stjärnan i hud och nagelvård. En olja som är effektivt mjukgörande och fuktighetsbevarande. Jojoba är egentligen inte en olja, utan består av flytande vaxämnen, det förklarar varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.
Jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att oljan med enkelhet kan upptas av huden och nageln.


Här nedan kommer lite aktiva ämnen och doftsättningar. Anledningen till att jag skriver ut effekter vid aromaterapi är att det blir lite som en aromaterapi-“light” då man känner doften av produkten, dock brukar aromaterapi har starkare effekt då fler droppar används, men i detta fallet blir det aromaterapi-“light” då doseringen är den som ska användas i hudvård, alltså låg och utblandad med andra oljor och fetter.


ETERISK OLJA MYRRA
Myrraolja är stärkande och vårdande för naglar och nagelband. Myrraolja är antiseptisk och en välkänd fungicid, anses ha sårläkande, inflammationshämmande, sammandragande och dämpande verkan.
AROMATERAPI: Stärkande och vårdande. Mot förkylning, halsont och mot insomningsbesvär.
Utvald att ha som nyckelingrediens på grund av dess välkända positiva påverkan på naglar och hud.

NATURLIG E-VITAMIN verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus. Dess antioxidanta egenskaper innebär även att produkters hållbarhetstid förlängs, genom att vegetabiliska oljor bevaras längre från att oxidera. E-vitaminen är utvunnen ur ekologiskt odlad och GMO-fri soja, utlöst i ekologisk solrosolja.
Utvald för att öka hållbarheten i nageloljorna och uppskattade för antioxiderande egenskaper.

ETERISK OLJA APELSIN
I hudvård har apelsinoljan har antiseptiska och lugnande och upplyftande egenskaper. aromaterapi: Apelsinoljan används även mot förkylning, förstoppning, gasbildning och för att stimulera matsmältning.
Utvald till naglarna för den goda doften plus sina antiseptiska egenskaper.

ETERISK OLJA LAVENDEL
Som ingrediens i hudvård för produkter som ska vara antiseptiska, balanserande och regenererande för fet hud, acne, solsveda och problemhud. Lavendel är även insektsavvisande.
I aromaterapi används lavendel för avslappning och rogivande av kropp och sinne.
Utvald till naglarna för den goda doften plus sina antiseptiska egenskaper.

NATURLIG DOFTOLJA VANILJ
Doften vanilj innehåller inga allergener, passar därför utmärkt till produkter för känslig hud. Naturlig doftolja är en blandning av naturliga extrakt, doftämnen och eteriska oljor. Doftoljan är helt naturlig och innehåller inga ftalater eller andra syntetiska doftförstärkare eller lösningsämnen. Enligt lag måste denna skrivas som parfum i innehållsförteckningar.

ETERISK OLJA PEPPARMYNTA
Eterisk olja pepparmynta har en bakteriedödande effekt.
Traditionellt använd i aromaterapi mot illamående, vid magbesvär och förkylning. Bra vid alla sorters matsmältningsproblem.
Utvald till naglarna för den goda doften.Lämna ett svar